První plně automatizovaný závod na výrobu salámů na evropském kontinentu využívá MES systém vyvinutý českou firmou Sabris

firma: Sabris
02 Října 2019
Potravinářství
Projekt na principu Industry 4.0 umožnil 100% kontrolu kvality a získal celosvětové ocenění SAP Innovation Awards 2019 v kategorii Digital Trailblazer ...

Praha, 2. října 2019 — (PREKON) — Automatizace výroby má pozitivní vliv především na bezpečnost a kvalitu potravin. Všechny suroviny i postupy výroby jsou totiž neustále monitorovány. Většinu práce ve výrobní hale závodu zastává umělá inteligence, od počátečního naplánování, naskladnění suroviny, výrobu, expedici až po následné vyhodnocení.

„Sabris má dlouholeté odborné znalosti procesů v oblasti zpracování masa včetně výroby a distribuce uzenin. Vyvinuli jsme vlastní oborové řešení S2AP for Food, které podporuje napojení nejmodernějších technologií a robotických výrobních linek,“ vysvětlil Vladimír Sýkora, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Sabris. „Jako jedni z mála dokážeme potravinářům po celém světě dodat řešení na platformě SAP ušité přímo na míru.“ 

Závod v Kašiře je navržen tak, aby produkoval až 100 tun výrobků denně. Aktuálně zde pracuje téměř 200 zaměstnanců, z toho zhruba 80 přímo ve výrobě. Zbytek tvoří operátoři, technologové, příjemci surovin, odborníci na kvalitu, pomocné síly a další. Obvykle přitom závody obdobné velikosti musejí zaměstnávat zhruba 700 pracovníků.

Systém vyvinutý českou společností Sabris zajišťuje, aby mezi sebou všechna moderní robotická zařízení a technologie plynule komunikovaly. Mozkem plně automatizovaného závodu je řešení postavené na platformě SAP S/4HANA, které zajišťuje kompletní pokrytí všech procesů ve výrobě ale také finanční management či controlling. Klient tak v jednom systému pohodlně spravuje všechny informace potřebné k bezchybnému provozu závodu: od plánování, MRP, zajištění nákupu a zdrojů, přes řízení výroby, kvality i zpětné dosledovatelnosti až po expedici výrobků.

Modernizace potravinářských závodů přinese benefity také spotřebitelům. Právě průběžná kontinuální kontrola procesů ve výrobě, na rozdíl od kontroly namátkové, totiž zajišťuje plnou bezpečnost potravin. Sabris řešení pro potravinářskou výrobu využívají i přední čeští zpracovatelé masa, jako například Kostelecké uzeniny, MASO UZENINY PÍSEK, MP Krásno či ZEMAN maso - uzeniny.

 

O společnosti Sabris

Společnost Sabris poskytuje v regionu střední a východní Evropy služby systémového integrátora a služby dlouhodobého charakteru prostřednictvím vícejazyčného support centra a centra sdílených služeb. Orientuje se na odborné poradenství, business řešení a služby, které přinášejí společnostem významnou přidanou hodnotu, a zvyšuje tak jejich výkonnost a prosperitu. Na svých projektech využívá jak Best practices, tak i své odborné znalosti odvětví, nasbírané během dlouholeté spolupráce se svými zákazníky.

Společnost Sabris buduje se svými zákazníky dlouhodobá partnerství založená na otevřené komunikaci a vzájemné důvěře. Tento přístup vystihuje i její firemní slogan: „friendly professional“.

Společnost Sabris je certifikovaným partnerem společností SAP, OpenText a Microsoft. Zaměřuje se na inovativní a oborově orientovaná řešení, zejména pro oblasti potravinářství a procesní výroby, automobilového průmyslu, logistiky a retailu. Spolu se svými zákazníky realizovala společnost Sabris již několik projektů SAP HANA, přičemž 3 z nich získaly mezinárodní ocenění udělované společností SAP. Společnost Sabris působí na trhu informačních a komunikačních technologií již přes 20 let. V rámci holdingu zaměstnává téměř než 250 lidí a má zastoupení v České republice, na Slovensku a v Ruské federaci.

clanky

POSLEDNÍ ZPRÁVY